Všechny pytlíkové recenze se doposud týkaly ovocných, či černých a zelených čajů. Dnes se podíváme na bylinky a sice na mátový čaj.

Teplota vody: 100°C
Mácháme 8 – 12 min


Charakteristika

Mátový čaj je bylinkový odvar z máty peprné, kterou alkoholici znají s mojita. Má blahodárné účinky na žaludek a intenzivně voní. A to se odráží i v čaji. Dnes se na jednotlivé charakteristiky podíváme velmi podrobně, protože takový čaj nelze jen tak „přejít.“

Máta

Vůně před zalitím

Vůně je taková…jak jsou ta správná slova: aha! Mátová a peprmintová.

Barva

Hnědá se zeleným zbarvením máty na okrajích šálku.

Máta - barva

Vůně po zalití

Mátová.

Chuť

Chutná to jako máta.

Dochucení

Určitě ne a pokud přece ano, tak čerstvé lístky máty.

Zvláštnosti, zajímavosti

Máta uklidňuje podrážděný žaludek. Kromě alkoholického mojita se dá vyrobit i výborné čajové panenské mojito.

Denní doba a k čemu jej pít

Kdykoliv, po těžkém obědě se jistě také bude hodit.

Závěrem

Ať žije máta!

Související články

Jablko se skořicí (pytlíková recenze)
Čajový adventní kalendář – parádní nápad, jak potěšit osoby blízké
Zobrazit všechny recenze…

Filip 28.12.2009

2 komentářů k příspěvku “Mátový čaj (pytlíková recenze)”

  1. Lída says:

    Myslím, že mojito nepijí jen alkoholici. A opravdu dobrý mátový čaj ale mívjaí spís v bio prodejnách a (vážené) čajovnách, tyto obaly na mě nepůsobí moc důvěryhodně:-)

    • Filip says:

      Pravda, jua takkyy nejfem akloho…alkochlo­lik…aukroho…ne­piju, ale vuobčas si ho dám, že? Škyt! :-) Zkus někdy to čajové mojito, mně to moc chutnalo. A jinak souhlasím, raději mám sypané čaje, ale musím říci, že tento byl docela dobrý.

Zanechte komentář